Vinnande diskussion!

Nu har jag mycket intressant att berätta. I fredags så var jag nämligen på en födelsedagsfest. Den anordnades av en god vän till mig som också är medlem i miljöpartiet som hade beslutat sig för att hyra fetlokal för hans 40-årskalas. Det var trevligt på alla sätt och vis, men mitt under festen så stöter jag på födelsedagsbarnets morbror. Efter att ha pratat lite om allt möjligt så kommer det snart fram att han under hela sitt liv jobbat för ett stort oljeföretag. Inom mig börjar jag koka. Jag blir riktigt arg och vill egentligen bara gå där ifrån. Trots att oljeföretagen inte kommer undan med lika mycket idag som de gjorde för 20 år sedan, är de fortfarande en av de absolut största miljöbovarna på vår planet. Det är hemskt!

Så, vi inleder en diskussion, och han tar dem till en början i försvar. Men allt eftersom fler personer samlas byter han åsikt. Och tillslut erkänner han att det företag han jobbat för åsamkar naturen oerhörd skada, enbart för ekonomiska vinsters skull. Det var en seger som fick mig att må bra. Förändringar i det lilla, i enskilda individers attityder, är oftast den plats där stora förändringar tar sin början!

Miljöbovar!

Miljöbovar!

Leave a Comment

Filed under miljö, olja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *