Earth Hour!

Idag är det en av årets absolut viktigaste dagar, dagen för Earth Hour. Denna fantastiska manifestation för jorden, klimatet och miljön. En enda timma av ditt liv är allt som behövs för att göra en insats för miljön. Mellan 20.30 och 21.30 släcker du alla lampor, stänger av all elektrisk apparatur, förutom frys, kyl och eventuella livsuppehållande apparater. (Datorer, mobiler, tv och surfplattor räknas inte som livsuppehållande apparater). Ta fram stearinljus och mys i mörkret. Kanske överraska partnern med en romantisk middag i stearinljusens sken. Eller leta fram sällskapsspelen och gör upp familjemästerskapen. Passa på att umgås med varandra eller läsa en bra bok. Ni kommer märka att det är betydligt enklare än ni tror att släppa all elektronik. Låt det gärna bli en vana med elektronikfri tid, det gynnar både er själva och miljön.

Men innan det är dags för Earth Hour står lite annat på schemat för min del. I veckan kontaktade jag en mäklare i Enskede för att undersöka bostadsutbudet. Tanken på att komma ut från stan och låta ungarna växa upp i en mer lantlig miljö känns alltmer lockande. Kanske kan det bli lite självhushåll också. Vi börjar med att titta på några objekt så får vi se vad det hela landar i.

aaaa

Leave a Comment

Filed under miljö, miljöhänsyn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *